Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Entresto

18
meningen

Entresto

sacubitril / ​valsartan

geef je mening
Bij  HartfalenX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
verandering in smaak verlies van smaak

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Candesartan (130 meningen)
Kaliumlosartan (125 meningen)
Valsartan (101 meningen)
Aprovel (100 meningen)
Diovan (94 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Door coronapatiënten te behandelen met Valsartan worden mogelijk veel ic-opnames en sterfgevallen bespaard.

Bij veel ernstig zieke coronapatiënten belandt vocht vanuit de bloedvaten in de longen, wat de kans om het virus te overleven ernstig verkleint. Valsartan - een vaak voorgeschreven geneesmiddel tegen hoge bloeddruk dat al sinds 1996 op de markt is - gaat deze vochtophopingen tegen. Mocht Valsartan werken dan zou dat een enorme opsteker zijn in de strijd tegen corona. Om hier achter te komen worden komende maanden driehonderdvijfentwintig coronapatiënten behandeld met het medicijn,

nog eens driehonderdvijfentwintig patiënten ontvangen een placebo. ,,Er zijn al experimentele onderzoeken waaruit blijkt dat het zou kunnen werken. Zo’n robuuste studie is de enige manier om ook echt aan te tonen of het werkt’’, betoogt de cardioloog.

artikel uit Algemeen Dagblad (20-04-2020)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

12
4

Entresto

02-10-2024 | Vrouw | 55
sacubitril / ​valsartan (24/26)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verlies van smaak verandering in smaak

Heb sinds december 2022 meerdere herseninfarcten gehad (4) waarvan de laatste op 30 mei 2024 was. Kreeg na het laatste herseninfarct te horen dat ik ook in hartfalen was met een pompkracht links van lager dan 30%. Ben toen door de cardioloog over gezet naar Valsartan en Apixaban en daarna door hartfalenverpleegkundige overzet naar Entresto. Ik slikte al wat nedicijnen vo[lees meer...]or bloeddruk (metoprolol, ezetimibe, rosuvastatine, clopidogrel) maar dat heeft de HFV aangepast. Nu Entresto 3x daags 3 stuks (wordt nog 1 keer opgehoogd naar 4 stuks over een week) Apixaban ipv de Clopidogrel, Spironolaction, Forxiga, Metoprolol, Ezetimibe, Rosuvastatine, Rabeprazol. Ik ben nog al een lijst met medicijnen maar gelukkig heb ik weinig tot geen bijwerkingen van al die pret. We zijn wel aan het uitzoeken waar 1 probleem vandaan komt voor wat betreft de smaak verandering die ik sinds enkele maanden ervaar. We hebben eigenlijk in principe alles uitgesloten behalve de entresto? Ik heb sinds eind maart gemerkt dat mijn smaak veranderd is. En het wordt steeds erger. Zoveel erger zelfs dat ik alleen nog maar proef of iets zoet, zout, bitter of zuur is. Ik herken geen smaken meer van wat ik eet of drink en het smaakt vaak smerig of compleet niet naar wat ik op dat moment eet. Enorm vervelend! Ik vraag me dan ook af of anderen dit herkenen bij het gebruik van entresto? Naarmate dat de dosering opgehoogd wordt is mijn smaak ook slechter geworden en nu blijf ik zitten met een rare smaak in mijn mond die alleen maar erger wordt als ik iets eet. Herkent iemand dit? Indien je dit herkent zou het fijn zijn als je even reageert of me een berichtje stuur want dan kan ik met mijn artsen overleggen over hoe en wat aangezien ze nu zeggen/denken dat het niet van de entresto komt.
1

Entresto

06-08-2020 | Man | 55
sacubitril / ​valsartan (24/26mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op voorstel arts perindopril 2 mg vervangen door entresto 24/26 mg. Pauze in overstap van 36 uur. Eerste inname van entresto voor slapen gaan. Voelde me na inname al niet geweldig. Volgende ochtend 2e tablet. Binnen korte tijd erg duizelig en moest me overal aan vast houden. Erg onrustige darmen en dunne ontlasting. Hoofdpijn. Misselijk. Kon niet fietsen, dus geen beweging[lees meer...]. Naar bed gegaan en 6 uur op bed gelegen. Voelde me daarna iets beter. Na 36 uur weer over naar perindopril en na korte wen periode weer stukken beter en vrijwel alle klachten verdwenen. Arts gaf aan dat er meer patiënten heftig reageerden op entresto en een aantal goed. Heb vervolgens een Amerikaanse review site bezocht omtrent entresto. De meeste ervaringen die ik tegen kom zijn erg negatief. Het middel is vrij nieuw en met een grote reclamecampagne in de markt gezet. Voor mij is het niet het wondermiddel dat de fabrikant zegt dat het is, maar een goed verdienmodel. Ik heb het ervaren als een verschrikking. Ik zou iedereen die dit middel krijgt voorgeschreven adviseren kritisch te zijn en reviews te lezen. Zijn reviews (Amerika) dat mensen al na 2 tot 3 pilletjes op de SEH terecht zijn gekomen. Bijwerkingen verdwijnen niet zomaar en er zijn verhalen dat na langere tijd gebruiken van entresto plots erge bijwerkingen optreden, zoals o.a. verlies nierfunctie en hartritmestoornissen.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1461) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1244) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (975) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (799) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (781) - Epilepsie
Mirtazapine (697) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (689) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (678) - Depressie - antidepressiva TCA
Efexor (663) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (642) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (638) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amoxicilline (621) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (618) - Verslavingsziekten
Metformine (606) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Escitalopram (566) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (562) - Anticonceptie - overig
Lexapro (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (492) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (437) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.