Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Implanon (hormoonimplantaat)

390
meningen

Implanon (hormoonimplantaat)

etonogestrel

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
acne acute hoofdpijn beangstigende gedachten bloedverlies buikklachten buikpijn chronische vermoeidheid depressief doffe hoofdpijn druk op de ogen duizeligheid emotioneel gebrek aan energie gestrest haaruitval hartklopping hartkloppingen hoofdpijn jeuk aan arm of been koude handen koude voeten langdurige menstruatie lusteloos migraine misselijkheid onregelmatige menstruatie opgeblazen gevoel overal spierpijn overgewicht paniekaanvallen pijnlijke borsten prikkelbaarheid somber voelen spanningshoofdpijn spotting of bloeding tussen menstruaties stemmingswisselingen toename van zelfmoordgedachten verhoogd libido verlies van libido wazig in het hoofd zware menstruatie zware onregelmatige menstruatie

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

Instructies voor het inbrengen anticonceptiestaafje Implanon NXT aangepast

Uit meldingen kwam naar voren dat het anticonceptiestaafje Implanon NXT niet altijd op zijn plaats blijft zitten en daardoor schade aan zenuwen of bloedvaten kan veroorzaken. De instructies voor het inbrengen van het anticonceptiestaafje zijn daarom aangepast. Wordt het anticonceptiestaafje te diep of niet goed ingebracht? Dan kan dit ongewenste gevolgen hebben.

Advies voor u: Controleer af en toe of het implantaat nog op dezelfde plek zit als waar uw arts het heeft ingebracht. Vraag uw arts om instructies. Voelt u het staafje niet meer zitten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts.

CBG (23-01-2020)

12
1

Implanon (hormoonimplantaat)

26-02-2024 | Vrouw | 40
etonogestrel (68mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

somber voelen opgeblazen gevoel zware menstruatie

Ik heb er geen fijne ervaring mee. De eerste weken keek ik het aan en dacht dat ik er gewoon doorheen moest. Echter werden de klachten steeds erger. Ik kwam aan, kreeg acne, menstruatie bleef aanhouden. Ik heb hem eruit laten halen na een maand. Dat ging overigens niet makkelijk. Het staafje was zo erg ingenesteld, het heeft een paar sneetjes, geduw en getrek gekost voor d[lees meer...]at ding er eindelijk uit kon. Nooit meer.
4

Implanon (hormoonimplantaat)

16-02-2024 | Vrouw | 38
etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

overgewicht acute hoofdpijn onregelmatige menstruatie duizeligheid

Ik begon met de pil maar ik was mezelf niet, kort lontje, humeurig en somber. Toen ben ik over gegaan naar spiraaltje, werkte super tot mijn 3e keer plaatsing, ik had verschijnselen van verkeerde plaatsing, druk op de darmen en dagelijks buikpijn. Ik ben over gegaan naar inplanon. Ik had een aantal dagen last van stijve arm en erge duizeligheid, gelukkig trok dit weg. Hel[lees meer...]aas was ik wat kilo's aangekomen en heb ik regelmatig hoofdpijn. Af en toe verschuift mijn menstruatie anderhalf week later. Ik ben met moeite wel afgevallen. Vergeleken met andere anti conseptie is het zeker de moeite waard omdat in brengen veel malen prettiger is dan spiraaltje en kwa gemoedstoestand doet het me ook goed.
4

Implanon (hormoonimplantaat)

06-02-2024 | Vrouw | 23
etonogestrel (68mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb nu ongeveer anderhalf jaar een implanon. Een lange tijd geen bijwerkingen gehad en zeer tevreden. Sinds 1,5 maand heb ik ineens heel erg last van puisten rondom mijn kin en nek en ik heb het gevoel dat dat door de inplanon komt omdat ik op internet lees dat deze puisten op deze plek voornamelijk door hormonen komen. Ik vind het alleen raar dat dat na 1 jaar ineens k[lees meer...]an ontstaan daarom twijfel ik of het door de implanon komt, heeft iemand anders dezelfde soort klachten (gehad)?
1

Implanon (hormoonimplantaat)

02-02-2024 | Vrouw | 28
etonogestrel (68mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al vrij snel begon mijn menstruatie, deze eindigt altijd na 6 dagen maar hierna hield ik 2/3 weken last van bloedingen. Soms 2x per maand mijn menstruatie. Na 5 maanden de implanon laten verwijderen
1

Implanon (hormoonimplantaat)

31-01-2024 | Vrouw | 20
etonogestrel (68mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
3 dagen na het zetten begon de ellende. Erg misselijk, rillen, zweten maar vooral last van een extreem versnelde hartslag. Na 1 week het ding erweer uitgehaald maar van de versnelde hartslag ben ik na 1.5 maand nog steeds niet af. Van de andere klachten gelukkig wel. Ik raad het niet aan.
1

Implanon (hormoonimplantaat)

25-01-2024 | Vrouw | 24
etonogestrel (68mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ongeveer 7 jaar (vanaf mijn 17de) de "normale" pil gebruikt. Een aantal jaar gelden kwam er steeds meer in het nieuws/ op social media over het gebruik van de pil en depressieve gevoelens/ laag libido. Omdat het zo makkelijk in gebruik is en je ook je ongesteldheid kan regelen wilde ik er toch niet mee stoppen. Nu ongeveer driekwart jaar geleden gestopt met de pil en oh ik[lees meer...] voelde me opeens een heel ander persoon. In het begin juist veel mood swings, maar op een goede manier, ik had het gevoel dat ik weer mijzelf was en vooral mijn libido was zo anders dan wat ik gewend was. Ik heb 3 maanden de pil niet geslikt en omdat ik een relatie kreeg wilde ik toch weer een anticonceptiemiddel gaan gebruiken. Toen het staafje laten plaatsen. Ik had last van erge hoofdpijn de eerste paar dagen en ik moest ook weer voor de eerste keer sinds lange tijd om "niks" huilen. Ik merkte dat mijn energie veranderde en vooral op het gebied van seks. Ik heb hem 2 maanden laten verwijderen en vervolgens begonnen met de nuva ring. De nuva ring vind ik nu wel prettiger maar na het inbrengen kreeg ik ook weer ontzettende last van hoofdpijn en buikpijn. Nu opzich wel prima, maar ik ga toch stoppen met al die hormonen, omdat ik het gevoel heb dat dat bij mij veel invloed heeft op hoe ik ben als persoon. Achteraf heb ik ook spijt dat ik toch weer was begonnen met anticonceptie.
4

Implanon (hormoonimplantaat)

19-01-2024 | Vrouw | 18
etonogestrel (68mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb last van heel vaak een opgeblazen buik en lang bloedverlies. Na ong. 8 maanden begint het iets meer “normaal” te worden.
3

Implanon (hormoonimplantaat)

14-01-2024 | Vrouw | 26
etonogestrel (68mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 21 december mijn implanon laten zetten. Ik had altijd last van acne, mijn gezicht is nu abnormaal glad. Geen onzuiverheden, komt dit door de implanon, want dan ben ik wel erg tevreden. Verder heb ik wel veel jeuk op de plek waar de implanon is geplaatst. En ervaar ik hoofdpijn, en is mijn libido erg laag. Ik heb af en toe een bloeding. Ik had altijd last van een lag[lees meer...]e bmi maar eet nu alles wat los en vast zit, ben in 1 maand 1 kilo aangekomen.. ik ga het een tijdje aankijken
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1461) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1244) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1213) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1166) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (975) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (928) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (799) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (781) - Epilepsie
Mirtazapine (698) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (690) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (678) - Depressie - antidepressiva TCA
Efexor (663) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (642) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (638) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amoxicilline (621) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (618) - Verslavingsziekten
Metformine (606) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Escitalopram (566) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (562) - Anticonceptie - overig
Lexapro (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (492) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (476) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (437) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.